Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Въпреки забраната: 120 души празнуваха в ресторант край Поморие

Закон и ред

Въпреки забраната: 120 души празнуваха в ресторант край Поморие

Въпреки забраната: 120 души празнуваха в ресторант край Поморие - Tribune.bg
Снимка:

До 2000 лв. глоба за собственика на заведението

Пореден случай на грубо погазване на противоепидемичните мерки и в комплекс от затворен тип край поморийското село Медово. Около 120 души са празнували рожден ден в ресторанта на комплекс „Старите къщи”, съобщи NOVA телевизия.

Още от предходния ден големи компании са направили предварителни резервации за ресторанта, хотелската част също е препълнена. Преди идването на полицейските екипи, управителят предупреждава по микрофона, че предстои проверка. Посетителите в ресторанта буквално хукват да бягат към препълнения с автомобили паркинг.

При акцията на полицията, ресторантът се оказва заключен, осветлението загасено, а повече от 60 души скрити в стаите на хотелския комплекс. На място пристигна и екип на РЗИ, който също не успя да открие управител или собственик на обекта. Никой от присъстващите в ресторанта не е заплатил сметките си. Сред посетителите се оказа че има и немски граждани. Полицейски екипи останаха да патрулират през цялата нощ в обекта.

Междувременно стана ясно, че глоба до 2000 лв. може да получи собственикът.

„Първоначалните обяснения за работещото заведение към комплекса са свързани с изхранване на гостите на хотелската част. Към момента се изяснява точния им брой, както и действително ли са били гости в хотела и нарушено ли е изискването за 50% заетост на заведението“, заяви говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

Санкцията да физически лица е от 300 до 1 000 лв., а за собственици достига до 2 000 лв.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Трябва ли да има предсрочни избори?

Нов кабинет в рамките на този парламент или избори при първа възможност още през септември

Покажи резултати Скрий резултати