Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Вътрешният министър: Издирват се още лица от групата за рекет, имотни измами и наркотици

Закон и ред

Вътрешният министър: Издирват се още лица от групата за рекет, имотни измами и наркотици

Снимка:

Още няколко лица се издирват във връзка със спецакцията срещу престъпната група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици в София. Това разкри пред журналисти в септемврийското с. Бошуля министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. До момента при акцията са задържани 14 лица.

По непотвърдена информация сред задържаните са ромските барони, известни като Мето и Трайчо. Те са принуждавали свои длъжници да им прехвърлят имоти. Прокурори, следователи и антимафиоти от ГДБОП са претърсили хотела им в столичния квартал "Враждебна". Според източници в два луксозни автомобила Порше и Мерцедес S класа, собственост на двамата, са намерени наркотици.

Иззети са били три автомобила, газов пистолет, злато, пари, документи и други доказателства.

Иначе акцията под ръководството на Специализираната прокуратура блокира 4 квартала в София - "Абдовица", "Христо Ботев", "Враждебна" и "Левски".

След анализ на събраните доказателства наблюдаващите прокурори ще преценят на кои от лицата да бъдат повдигнати обвинения и на кои от тях да бъдат определени мерки за неотклонение.

В отговор на въпрос за разследването на нападението над Валентин Михов Терзийски каза, че то е още в начален етап, като не са изключват никакви версии за инцидента, включително грешка при нападението на обекта.

В с. Бошуля министърът на вътрешните работи присъства на церемонията по откриване на учебен център по проект "Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения". Това е вторият център от общо шест в страната, които трябва да бъдат открити до края на 2021 година. Те се изграждат по проект на ГД ПБЗН чрез ОП "Околна среда".  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още