Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Версия: Дядото на прегазеното момче в с. Прилеп е намушкал шофьора на камиона

Закон и ред

Версия: Дядото на прегазеното момче в с. Прилеп е намушкал шофьора на камиона

Версия: Дядото на прегазеното момче в с. Прилеп е намушкал шофьора на камиона - Tribune.bg
Снимка:

Дядото на прегазеното от камион в село Прилеп дете е убил шофьора на возилото. Според запознати, вече има събрани достатъчно доказателства че извършителят е дядото. Той е намушкал с нож с 15-сантиметрово острие водача, който бил оставен да издъхне като куче в кабината на камиона - пребит от бой и ранен фатално в крака. Ножът е засегнал важна артерия, а докато дойде линейката, той е изгубил много кръв, пише „Труд“.

Сунгурларското село Прилеп е далеч от областния център - на час път, и до идването на парамедиците е минало доста време. Това е било решаващо за водача, който не е дочакал спасителния екип. Мъжът зад волана е от Аксаково, Варненско. Бил е на 57 години. Пътувал е към Варна, през Шумен, когато на пътя внезапно изскочило детето, което е прегазил.

След инцидента близките на детето се втурнали към тира и започнала саморазправата.

След случая в ареста в Бургас бяха докарани седем души. Четирима от тях са разпитани като свидетели. Трима - дядото, бащата и вуйчото на детето, остават зад решетките, обяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

От 10 до 20 години затвор е най-леката присъда, която е можел да получи убиецът на шофьора на камиона, сгазил дете в Прилеп. Прокурор Чинев отвърди, че всички от компанията, нападнали водача на тежкотоварния автомобил, са били пияни и уточни, че дядото на сгазеното дете е криминално проявен и дори осъждан, но не даде повече информация за него.

Вторият шофьор на камиона по време на инцидента спял в кабината. Събуждайки се от рязкото набиване на спирачки, видял окървавеното дете отпред, а в огледалата за задно виждане - тумбата от пощурели гневни хора, която идва към тях. Успял само да извика: "Бягай, те ще те убият" и изскочил навън. До него спрял джип и непознатият го откарал на два-три километра извън селото. Там го оставил и вторият шофьор се обадил на тел. 112, за да съобщи за случилото се.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати