Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ветко Арабаджиев и съпругата му с европейска заповед за арест

Закон и ред

Ветко Арабаджиев и съпругата му с европейска заповед за арест

Ветко Арабаджиев и съпругата му с европейска заповед за арест - Tribune.bg
Снимка:

Намерили 10 млн. лева кеш, разследващите спешно искали броячни машини от БНБ

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са обявени за общодържавно издирване. Вчера е изготвена европейска заповед за арест, вече са в Шенгенската информационна система. Действа се и за издирване от Интерпол. Това заяви на извънреден брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.

При акцията на прокуратурата в петък в хотелите на Ветко Арабаджиев "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив са открити и иззети над 10 млн. лв. „Излизат пари от куфари, кутии, сейфове, касетки в банки", разказа Гешев и допълни, че такова нещо не бил виждал в кариерата си. "Доколкото ми е известно и не се е случвало в новата история на България", каза още той. Наложило се дори спешно съдействие от БНБ през нощта за осигуряване на броячни машини.

Арабаджиеви са заминали в началото на август във Франция, а акцията е планирана преди пет дни.

"Последното претърсване приключи рано сутринта и беше иззет луксозен автопарк. Ще се провежда разследване в посока как са придобити тези коли. Оценката им грубо върви около 5-10 млн. лева", заяви зам.- главният прокурор. Става въпрос за коли с марки като "Бентли" и "Ролс Ройс".

Към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, 5 от тях за участие в организирана престъпна група. Синът на Ветко Арабаджиев - Вълчо е с обвинение за пране на пари. 

Едната от фирмите е внесла в хазната 1 000 лева за месец, а си спестила 600 000 лева. Според разследващите престъпната група действала по четири схеми, чрез които укривали доходи и не плащали ДДС в огромни размери.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати