Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Видински криминалисти иззеха канабис, нелегален тютюн и артефакти

Закон и ред

Видински криминалисти иззеха канабис, нелегален тютюн и артефакти

Видински криминалисти иззеха канабис, нелегален тютюн и артефакти - Tribune.bg
Снимка:

В хода на проведена вчера операция, полицаи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Видин и колегите им от РУ-Видин предприели действия на територията на Димово, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Криминалисти извършили личен обиск на 35-годишен местен жител. В него открили 6 грама зелена суха маса и цигара с 0.5 грама трева. При полевия наркотест листната маса реагирала на канабис. Последвали претърсвания на два адреса, свързани с  мъжа – в Димово и в местността „Барата“, в землището на градчето. Във фургон в земеделския имот,  разследващите намерели и иззели 70 грама зелена суха тревиста маса канабис. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващия екип продължава, в областната дирекция е образувано досъдебно производство.

Малко по-късно криминалисти извършили претърсване в частен имот, който е бил обитаван от 48-годишен жител на Димово. Там открили и иззели кашон с 2 кг нарязан тютюн без бандерол, електрическа машинка за пълнене на цигари, металотърсач и множество предмети с белези на артефакти – 31 монети и пет пръстена, части от накити, две монети и пръстен от жълт метал. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава. В ОДМВР-Видин е образувано досъдебно производство.

Още 0.780 кг нарязан тютюн без бандерол иззели полицаи от дома на друг жител на Димово. По случая в РУ-Белоградчик е заведена преписка с оглед проверка за наличие на достатъчни данни за извършено престъпление.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети