Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Викат свидетеля Кирил Петков на повторен разпит

Закон и ред

Викат свидетеля Кирил Петков на повторен разпит

Викат свидетеля Кирил Петков на повторен разпит - Tribune.bg
Снимка:

Софийска градска прокуратура (СГП) ще призове министър-председателя на Република България Кирил Петков да се яви и да даде повторно показания в качеството му на свидетел по образуваното дело за евентуално изнудване на Васил Божков. Това съобщиха от пресцентъра на обвинението.

Неговият първоначален разпит, проведен от разследващ полицай при Главна дирекция „Национална полиция“, явяващ се некомпетентен орган, е бил първото действие по разследването, с което е образувано досъдебното производство. С оглед на това, проведеният разпит от 17.03.2022 г. няма правна стойност и следва да бъде саниран. На същото основание бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, както  и на други свидетели.

Г-н Кирил Петков ще бъде призован  да се яви в сградата на Софийска градска прокуратура  на 04.04.2022 г. – понеделник, като на свидетеля ще бъдат посочени още две резервни дати предвид неговата евентуална служебна ангажираност.

СГП извършва активни действия по разследването и регулярно ще продължи да информира българското общество, завършва съобщението.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети