Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ВКП: НАП предостави 7 страници материали от списъка на Петков

Закон и ред

ВКП: НАП предостави 7 страници материали от списъка на Петков

ВКП: НАП предостави 7 страници материали от списъка на Петков - Tribune.bg
Снимка:

Върховната касационна прокуратура излезе със съобщение във връзка с проверката по предоставения от Кирил Петков списък с имена на 19 лица, данните за които той обяви, че са събирани от „Гугъл“.

„В хода на водена проверка по реда на чл. 145 ЗСВ относно предоставени от министър-председателя Петков медийни публикации, свързани с 19 лица, Върховна касационна прокуратура уведомява, че на 22.02.2022г. са постъпили изисканите материали и от Централно управление на НАП в обем от 7 страници. За последващите действия в хода на проверката, както и за резултатите от нея, българската общественост ще бъде своевременно информирана“, пишат до медиите от ВКП.

Вчера, Върховна касационна прокуратура прекрати разследването за част от лицата в списъка. Оказва се, че събраните материали от интернет наброяват 588 страници. Прокуратурата поиска данни от МВР, които са разследващия орган, но се представили едва 6. С цели две повече са изпратили от Държавна агенция „Национална сигурност“. Чака се информация и от ГДБОП.

Списъкът на Петков от Гугъл бил 588 страници, доказателствата на Рашков – 6 страници


Топ новини

виж още
Актуална тема