Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ВКП за списъка на Бареков: Получени са материали за 3 от лицата, за 9 няма данни за престъпление

Закон и ред

ВКП за списъка на Бареков: Получени са материали за 3 от лицата, за 9 няма данни за престъпление

ВКП за списъка на Бареков: Получени са материали за 3 от лицата, за 9 няма данни за престъпление - Tribune.bg
Снимка:

Върховна касационна прокуратура обяви, че са получили материали от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП за извършваната проверка след подадения от журналистът и бивш евродепутати Николай Бареков. Той предостави на държавното обвинение списък с 24 лица за евентуално извършени престъпления по смисъла на НПК.

След анализ на всички материали, получени от органите на изпълнителната власт, е установено, че за 12 от общо 24 лица е подадена информация за извършвани действия в изпълнение на дадени указания от прокурори по повод проверки и наблюдавани досъдебни производства.

Относно 3 от всички 24 лица МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП са изпратили материали, касаещи същите лица, които ще бъдат изпратени на съответната прокуратура по компетентност.

Прокуратурата проверява и списък на Бареков: Вътре са Петков и Асен Василев

По отношение на 9 лица институциите не са предоставили каквито и да било данни за евентуално извършени от тях престъпни деяния и нарушения. Въпреки това  предоставените от Николай Бареков материали и сведения, касаещи лицата, ще бъдат изпратени на компетентните прокуратури за проверки налице ли са данни за извършени престъпения.

За резултатите от проверката българската общественост ще бъде своевременно информирана.

Припомняме, че Бареков предаде списък с още имена за проверка от прокуратурата. Журналистът използва за това личния си профил във Фейсбук. Той показа и списъка с имента, които предава на прокуратурата, като сред тях фигурират премиерът Кирил Петков, финансовият министър Асен Василев, Лена Бориславова, Христо Иванов, Цветан Василев, президентският съветник Пламен Узунов и други.    

 


Топ новини

виж още
Актуална тема