Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ВКС възобнови делото за конфискация срещу семейството на Христо Бисеров

Закон и ред

ВКС възобнови делото за конфискация срещу семейството на Христо Бисеров

Снимка:

Искът е за над 4 млн. лева

Върховният касационен съд (ВКС) възобнови делото за конфискация на имущество срещу семейството на Христо Бисеров, съобщава сайтът „Лекс“.

То беше образувано по иск на антикорупционната комисия за отнемане на имущество от съпругата на Бисеров – Мария, доведения му син Ивайло Главинков и управляваната от него фирма „Солари Елов дол“, като общият му размер е 4 081 099 лева.

През 2013 г. бившият зам.-шеф на парламента и на ДПС и доведеният му син бяха обвинени в пране на пари, неплащане на данъци и нарушаване на Валутния закон. Комисията по конфискация заведе дело срещу Бисерова и Главинков по отменения Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото имущество и отделен иск за общото имущество на фамилията, ответник по който е и Христо Бисеров.

Обвиненията в пране на пари обаче не издържаха и още през 2016 г. прокуратурата прекрати делото в тази му част. Обвиненията срещу Главинков изцяло отпаднаха, а Бисеров беше даден на съд само за данъчни и валутни престъпления, а след това беше напълно оправдан.

През юни 2016 г. Софийският окръжен съд (СОС) прекрати делото за конфискация.

Междувременно, паралелното дело за конфискация на имущество за близо 2 млн. лева срещу Христо Бисеров, съпругата му и Главинков продължи в Софийския градски съд до постановяване на тълкувателното решение на ВКС, и чак след него беше прекратено. Определението обаче е обжалвано от антикорупционната комисия, но делото още не е стигнало до апелативния съд, тъй като съпругата на Бисеров и доведеният му син още не са получили жалбата срещу прекратяването.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още