Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Владимир Николов: ВСС трябва да остане като постоянно действащ орган

Закон и ред

Владимир Николов: ВСС трябва да остане като постоянно действащ орган

Снимка:

„Въртим се в омагьосан кръг за реформите. Висшият съдебен съвет трябва да остане като постоянно действащ орган, защото администрира цялата съдебна власт, но може да се награди“. Това заяви, в предаването на Нова Нюз „Офанзива“ с Любо Огнянов, председателят на Асоциацията на прокурорите Владимир Николов.

По думите му когато говорим за съдебна реформа, трябва да кажем, че съдебната система и прокуратурата са най-реформираните органи.

„Не приемаме упреците, че прокуратурата носи вина за цялостните несполуки в нашето общество“, категоричен беше той.

Според Николов съдебната реформа не може да се прави с оглед на конкретна личност, а да стъпи на принципи при спазване на Конституцията.

„ Българските прокурори не се страхуваме от реформи, ще участваме активно в тях“, посочи той.

Според него европейските експерти са били учудени, че административни ръководители на прокуратури не влияят върху решаване на съдебни казуси. Николов посочи, че контролът върху актовете за отказ от досъдебно производство не представляват притеснение за прокурорите.

По казуса за закриването на специализираните правосъдни органи Владимир Николов коментира, че имаме нужда от тях заради нарастването на престъпността.

„Защо не коментираме закриване на ГДБОП или административните съдилища“, попита председателят на Асоциацията на прокурорите.  


Топ новини

виж още

Актуална тема