Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Владимир Сираков е новият окръжен прокурор на Враца

Закон и ред

Владимир Сираков е новият окръжен прокурор на Враца

Снимка:

Сред приоритетите му е и подобряването на работната среда

Владимир Сираков е новият окръжен прокурор във Враца, реши днес прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет/ВСС/. Това бе и  единствената кандидатура за поста.

Проблемите и решенията, които Сираков е изложил пред ВСС в концепцията си, са по отношение престъпленията срещу държане и разпространение на наркотици, както и по данъчните дела. Той е акцентирал на активизирането на комуникацията на обвинението с местните журналисти. Сред приоритетите му се оказаха и подобряване на работната среда, както и подобряване на работата по преписки и досъдебни производства във връзка с намаляване на броя на отменените актове.

„Указанията, които дават наблюдаващите прокурори трябва да са конкретни, точни и ясни и мисля, че мога да подобря показателите в тази насока. Подобряването на работата по спрените досъдебни производства може да бъде постигнато с даването на по-точни указания”, изтъква Сираков.

Според него от изключително значение е и засилване на работата по корупционни престъпления, тъй като през миналата година се е оказало, че няма нито едно дело за корупция или данъчно престъпления. Държавният обвинител посочи, че е нужно и подобряване на контакта с органите на МВР, в частност с ДАНС.

„Впечатлен и приятно изненадан съм от концепцията и представянето на колегата“, сподели главният прокурор Иван Гешев. По думите му Сираков разполага с нужните качества и опит, и като административен ръководител.

„Хареса ми обективния му анализ и смятам, че ще осигури повече динамика и ефективност на обвинението“, смята главният прокурор.  


Коментари (1)

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ НЕЩО ЗА ЧЕТЕНЕ --
http://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=%C2%D0%C0%D7%C0%CD%D1%CA%CE%20%D1%C5%CA%C8%D0%D7%C5&id=10308&p=knigi&title=%C4%CE%CF%DA%CB%CD%C5%CD%C8%C5+%CE%D2+%CF%D0%C5%C4%CD%C8%D2%C5+%C2%C5%D1%D2%CD%C8%D6%C8+%CF%CE+%D1%DA%C4%C5%CD%C5%D2%CE+%CD%C0+%C4%DA%D0%C6%C0%C0%C2%CD%C8%D6%C8
-
http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10308.pdf
-
СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
ВРАЦА
09.12.2020 20:33 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още