Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Вместо да пази продукция - Бизнесмен продал тонове зърно за 2,5 млн. лева

Закон и ред

Вместо да пази продукция - Бизнесмен продал тонове зърно за 2,5 млн. лева

Вместо да пази продукция - Бизнесмен продал тонове зърно за 2,5 млн. лева - Tribune.bg
Снимка:

Ощетените даже плащали наем на измамника, докато той разпродавал стоката им

Бизнесменът Тинко Димитров е предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за длъжностно присвояване на 5 190 800 кг пшеница, 1 433 900 кг слънчоглед и 32 400 кг ечемик, чиято стойност се изчислява на 2,5 млн. лева. За престъплението го грозят от 10 до 20 години затвор.

От 4 юли до 3 октомври 2014 г. в Провадия и Варна, в качеството си на управител на “Тинком Инвест” ЕООД - Варна, подсъдимият присвоил зърното на 7 земеделски производители, кооперации и юридически лица, се сочи в обвинителния акт. Потърпевш от престъплението му е и Професионалната гимназия по селско стопанство в Провадия. Така училището било принудено да намали разходите за храна и карти за пътуване на учениците си, а учебният процес бил затруднен.

Подсъдимият сключил договори със седемте ощетени производители на зърно да съхранява произведената от тях продукция в зърнобазата на фирмата си в Провадия. Вместо да изпълни поетите задължения с тези договори, Димитров продал вложената за съхранение земеделска продукция. Освен, че останали без продукцията си, ощетените дори плащали пари за съхранението ѝ.

С присвоената чужда продукция, която продал, той погасявал задълженията на собствените си фирми към НАП, НОИ, лизингови компании, разходи за транспорт и вноски по кредити.

Спрямо подсъдимия бизнесмен е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 20 000 лева. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати