Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Вместо да пази продукция - Бизнесмен продал тонове зърно за 2,5 млн. лева

Закон и ред

Вместо да пази продукция - Бизнесмен продал тонове зърно за 2,5 млн. лева

Вместо да пази продукция - Бизнесмен продал тонове зърно за 2,5 млн. лева - Tribune.bg
Снимка:

Ощетените даже плащали наем на измамника, докато той разпродавал стоката им

Бизнесменът Тинко Димитров е предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за длъжностно присвояване на 5 190 800 кг пшеница, 1 433 900 кг слънчоглед и 32 400 кг ечемик, чиято стойност се изчислява на 2,5 млн. лева. За престъплението го грозят от 10 до 20 години затвор.

От 4 юли до 3 октомври 2014 г. в Провадия и Варна, в качеството си на управител на “Тинком Инвест” ЕООД - Варна, подсъдимият присвоил зърното на 7 земеделски производители, кооперации и юридически лица, се сочи в обвинителния акт. Потърпевш от престъплението му е и Професионалната гимназия по селско стопанство в Провадия. Така училището било принудено да намали разходите за храна и карти за пътуване на учениците си, а учебният процес бил затруднен.

Подсъдимият сключил договори със седемте ощетени производители на зърно да съхранява произведената от тях продукция в зърнобазата на фирмата си в Провадия. Вместо да изпълни поетите задължения с тези договори, Димитров продал вложената за съхранение земеделска продукция. Освен, че останали без продукцията си, ощетените дори плащали пари за съхранението ѝ.

С присвоената чужда продукция, която продал, той погасявал задълженията на собствените си фирми към НАП, НОИ, лизингови компании, разходи за транспорт и вноски по кредити.

Спрямо подсъдимия бизнесмен е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 20 000 лева. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети