Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ВМРО: Доброволните отряди към МВР минаха през вътрешната комисия на парламента

Закон и ред

ВМРО: Доброволните отряди към МВР минаха през вътрешната комисия на парламента

ВМРО: Доброволните отряди към МВР минаха през вътрешната комисия на парламента - Tribune.bg
Снимка:

„Главната цел на този закон е да осигурим ред в населените места, да подпомагаме МВР“, казва Александър Сиди

Вече има изградена законова основа доброволци да помагат на полицията за справяне с битовата престъпност, което е стъпка към осигуряване на нужното спокойствие на българските граждани, заявяват от ВМРО.

Днес на редовно заседание на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание беше прието предложението за въвеждане на доброволни отряди към МВР.

От всички предложения на ВМРО само едно не бе прието, а именно възможността доброволците да задържат.

Припомняме, че в началото на януари месец ПГ на „Обединени патриоти“ внесе проектозакон, чиято идея е да подобри сигурността в малките населени места, където полицията не може да бъде през цялото време. А в същото време хората там стават жертви на ежедневната битова престъпност.

По време на разискванията заместник-председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и народен представител от ВМРО Александър Сиди сподели: „Благодаря за подкрепата. Предвидили сме в Закона всичко да става под контрола на МВР. Тези доброволци няма да работят самостоятелно, едва в рамките на операция на някое ОДМВР може да им бъдат дадени правомощия, които ще бъдат описани в закона.“

„Главната цел на този закон е да осигурим ред в населените места, да подпомагаме МВР. Темата е обсъждана с партньорите от ГЕРБ още когато съставихме управляващата коалиция. Така че това е част от изпълнение на управленската ни програма за борба с битовата престъпност“, посочи още Сиди.

Предстои народните представители да гласуват промяната в пленарна зала.

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети