Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ВМРО иска среща с премиера и министъра на вътрешните работи за овладяване на циганската престъпност

Закон и ред

ВМРО иска среща с премиера и министъра на вътрешните работи за овладяване на циганската престъпност

ВМРО иска среща с премиера и министъра на вътрешните работи за овладяване на циганската престъпност - Tribune.bg
Снимка:

Позицията на ВМРО идва в отговор на престъпления, отнели общо 4 човешки живота само за последните няколко дни. Има две жертви, които по чудо остават живи. Едната е лекарка от Шумен.

Тази пълзяща и лансирана обилно от евролибералните течения циганизация и изкривено разбиране за толерантност спрямо циганите трябва да спрат. Цената е прекалено голяма.

Припомняме, че само в рамките на няколко дни мъж беше пребит от двама криминално проявени цигани в с. Сливовик, Монтанско. Възрастен човек беше брутално убит от двама непълнолетни цигани в с. Микре. В същото време след пищна циганска сватба, завършила в спешното на шуменската болница, лекарка беше заплашвана и душена, докато спасява човешки животи. Кулминацията на всичко това стана в събота вечер, когато хора от една циганска фамилия, които враждуват от години, се избиха помежду си в с. Рогош с незаконна пушка.

До кога ще търпим това?

Неслучайно преди 3 години ние от ВМРО изготвихме, с помощта на експерти, Концепция за справяне с несоциализираните цигански групи, приела публичност като Циганската концепция на ВМРО. Документът е внесен в МС през август 2019 г. и още стои в архивите му.

Както и предупреждавахме още тогава, след поредица напълно неразбираеми за нормален човешки ум престъпления, изнасилвания, убийства и гаври, извършвани от представители на циганския етнос, ако не се вземат спешни мерки, ще се стигне до гражданска война. Това още тогава беше въпрос, касаещ националната сигурност. Сега проблемът се заостри още повече от безпрецедентното обедняване на държавата, което само себе си е достатъчен фактор за ескалация на престъпността. А в комбинация с неконтролираните маргинални маси може да доведе до много опасни последици за България.

Ето защо днес се обръщаме към служебния министър-председател Гълъб Донев, към министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров да извадят внесения още през 2019 г. документ. Настояваме за среща с тях, защото нашите експерти, изготвили концепцията, могат да помогнат за овладяване на разрастващата се циганизация на България. Настояваме и за свикване на Национален кризисен щаб за борба с етническата престъпност.

За улеснение на премиера Донев, министър Демерджиев и министър Лазаров прилагаме най-актуалния текст на Циганската концепция. Това е внесеният в МС документ, който е прикачен и към персоналните писма изпратени до гореспоменатите господа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети