Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Внимание! Опасност от пожари

Закон и ред

Внимание! Опасност от пожари

Внимание! Опасност от пожари - Tribune.bg
Снимка:

За 11 дни са изгасени 1721 пожара

За последните 11 дни в страната са погасени 1721 пожара, от които 1474 – в сухи треви, стърнища, храсти и горска постеля, съобщават от МВР и алармират за повишена опасност от пожари.

Причината е в продължаващите нехарактерни за сезона високи температури. Те са предпоставка за увеличаване на риска от възникване и бързо разпространение на пожари в природата.
От пожарната припомнят и няколко основни правила за избягване на подобни инциденти.

Не бива да се използва открит огън за почистване на суха тревна растителност.

Експертите съветват при използването на огън за битови нужди да бъдат предприети всички превантивни действия и пожаробезопасни изисквания – начин на изграждане на огнището, обезопасяването му, подготовка на уреди и материали за първоначално пожарогасене и най-вече съобразяване с метеорологичните условия.

Недопустимо е изхвърлянето на недоизгасени кибритени клечки и угарки от цигари в горима и леснозапалима среда, сочат още от пожарната.

Всички моторни превозни средства, които влизат в горите или извършват селскостопанска дейност, трябва да са технически изправни, с уредба, недопускаща отделянето или изхвърлянето на искри.
Преди да запалите огън – уверете се, че не е ветровито, че имате достатъчни количества вода или други подръчни средства за гасене. Не оставяйте огъня без наблюдение, а накрая внимателно го изгасете. Не допускайте паленето на огън от деца или възрастни хора, които не са в състояние да контролират горенето и гасенето при реална опасност от пожар, призовават огнеборците.  


Коментари (1)

К.Анкова Трябва да се внимава с това време и тези ветрове
29.10.2018 13:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още