Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Водеща версия: Нападението срещу Слави Ангелов е заради публикации

Закон и ред

Водеща версия: Нападението срещу Слави Ангелов е заради публикации

Снимка:

Журналистът е със счупен крак, прорезни рани и наранявания по главата

Водещата версия за нападението на разследващия журналист и главен редактор на "168 часа" - Слави Ангелов остава вендета заради негови публикации. Полицията по правило работи по всички възможни версии, но на практика версията за грабеж е изключена, тъй като нападателите не са откраднали нищо от Ангелов, съобщава БНТ.

Състоянието на Ангелов е стабилно, но той остава под лекарско наблюдение в болница "Царица Йоана". Журналистът е със счупена подбедрица и три дълбоки прорезни рани, нанесени с нож. В следствие на жестокия побой Ангелов има множество наранявания по главата.

Главният прокурор лично следи случая. Той определи побоя над журналиста като посегателство срещу държавността в този момент. Нападателите все още се издирват.

Слави Ангелов е в стабилно състояние и по думите на съпругата му Татяна Тасева, която е продуцент на предаването "Референдум" той е преминал през редица изследвания през скенер миналата нощ.

Подкрепа за журналиста и възмущение от случилото се изразиха и някои политически партии. А председателят на парламентарната комисия за култура и медии - Вежди Рашидов заяви: "Никой няма право да посяга над когото и да е, а най-малкото над журналист, който си върши работата. Този процес на „правораздаване“ е пагубен и не може да бъде бъдещето на българската държава."  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още