Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Връщат Митьо Очите в България днес

Закон и ред

Връщат Митьо Очите в България днес

Връщат Митьо Очите в България днес - Tribune.bg

Мярката му за неотклонение ще се гледа до 72 часа

Днес турските власти ще екстрадират в България Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Той прекара 6 месеца в затвор в съседната ни държава, след като беше арестуван в Истанбул. Очите беше търсен от Интерпол по обвинение за тарторство на организирана престъпна група, която се е занимавала с рекет и наркоразпространение.

Предаването на Желязков на българските власти ще стане в полицейски участък на летище "Ататюрк", след което той ще бъде конвоиран до София с вечерен полет.

Мярката му за неотклонение ще се гледа до 72 часа след пристигането му у нас. Вчера стана ясно, че разследването срещу него е пред финал. Предстои предявяване на окончателни обвинения на всички лица по делото, съобщиха от прокуратурата.

Групата попадна в ареста през лятото. Самият Желязков не беше не беше задържан по време на акцията, тъй като не беше открит.

Последва арестът в хотел в Истанбул, където Желязков беше арестуван с общинаря Бенчо Бенчев, който по-късно беше изключен от БСП, както и Несрин Узун - бивш народен представител и бивш кмет на община Руен.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети