Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Връщат Петко Дюлгеров в ареста

Закон и ред

Връщат Петко Дюлгеров в ареста

Връщат Петко Дюлгеров в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Подсъдимият с Десислава Иванчева беше с под "домашен арест"

Петко Дюлгеров, който е подсъдим като посредник за подкуп от 70 хил. евро за бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева, ще трябва да се върне в ареста. Това е решил Специализираният апелативен съд в закрито заседание.

Според съда няма промяна на обстоятелствата по делото, която да налага по-леката мярка „домашен арест“.

Първата инстанция е посочила, че вече са разпитани много от свидетелите по делото и не може да им се въздейства. По делото ще се разпитват и други свидетели, които макар и да не са служители на общината, имат отношение към фактите в обвинителния акт, сочи определението на апелативния съд.

Специализираният съд не е отчел и факта, че подсъдимият не е дал обяснения по делото.

Обърнато е внимание на първата съдебна инстанция, че не е наложила контрол на мярката „домашен арест“. МВР и полицаите е трябвало да бъдат уведомени, че им се възлага контрол на изпълнението от страна на подсъдимия на мярката „домашен арест“, тоест да се проследява дали той реално е в дома си.

Съдът не коментира в определението си поведението на подсъдимия от 25 октомври, от когато е под „домашен арест“, защото при липса на контрол, не могат да се направят пълни заключения.

Това са част от мотивите, с които магистратите връщат Дюлгеров в ареста. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още