Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ВСС даде седмица срок на Данаил Кирилов да представи доказателства за съдия Миталов

Закон и ред

ВСС даде седмица срок на Данаил Кирилов да представи доказателства за съдия Миталов

ВСС даде седмица срок на Данаил Кирилов да представи доказателства за съдия Миталов - Tribune.bg
Снимка:

Правосъдният министър поиска отстраняването на съдията заради „черния печат“ от САЩ за корупция

Съдийската колегия на ВСС даде срок от 7 дни на министъра на правосъдието Данаил Кирилов да отстрани недостатъците в предложението си за освобождаване от длъжност на съдия Андон Миталов. Министър Кирилов трябва да даде конкретни доказателства.

В петък Кирилов предложи съдията, на който му бе наложена забрана да влиза в САЩ заради корупция, да бъде освободен. Правосъдният министър мотивира искането си с това, че Миталов „с действията си е накърнил престижа на съдебната власт“.

„Неблагоприятният резултат за авторитета на съдебната власт и за българската държава е налице, като се засяга доверието и независимостта на съдебната ни система, както и международната оценка за възможността да се прилага принципът на върховенството на правото в нашата държава“, пише в предложението на Кирилов до ВСС.

Преди заседанието на Съдийска колегия на ВСС днес председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов заяви, че не става ясно какви са конкретните действия от страна на съдия Миталов, с които е накърнен престижа на съдебната власт и са нарушени неговите служебни задължения.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още