Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ВСС допусна за изслушване Иван Гешев като кандидат за главен прокурор

Закон и ред

ВСС допусна за изслушване Иван Гешев като кандидат за главен прокурор

Снимка:

Съдебните кадровици приеха два положителни доклада за професионалните качества на Гешев

Единодушно с 11 гласа "за" прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) допусна изслушването Иван Гешев като кандидат за главен прокурор, съобщава „24 часа“. Изслушването на Гешев ще се проведе на 24 октомври.

Днес кадровиците приеха двата доклада за професионалните и нравствени качества на номинирания, които от вече близо месец са публикувани и на интернет страницата на ВСС.

Единият доклад е изработен от Комисията по атестирането и конкурсите към колегията. В него се казва, че прокурор Иван Гешев притежава високи професионални качества и стриктно изпълнява служебните си задължения. Освен това той има доказани ръководни умения, получавал е и международна подкрепа. Комисията смята, че липсват данни, поставящи под съмнение високия професионализъм на кандидата.

Вторият доклад е от Комисията по професионална етика. В него се посочва, че липсват данни, които да поставят под съмнение нравствените качества на номинирания. След като двата доклада бяха представени в синтезиран вид, кадровиците гласуваха допускането на Иван Гешев за изслушване.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив