Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ВСС не освободи Методи Лалов, трябва да мине през Комисията по атестиране

Закон и ред

ВСС не освободи Методи Лалов, трябва да мине през Комисията по атестиране

ВСС не освободи Методи Лалов, трябва да мине през Комисията по атестиране - Tribune.bg
Снимка:

Лалов не се е произнесъл по мярка за неотклонение на непълнолетен

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не освободи Методи Лалов като съдия, съобщава „24 часа“. С 8 гласа "за" кадровиците решиха първо да се произнесе Комисията по атестирането и конкурсите."Против" бяха Лозан Панов, Цветинка Пашкунова и Олга Керелска.

Лалов декларира готовност да се включи официално в политиката и поиска освобождаването му да е от началото на септември.

По време на днешния дебат във ВСС стана ясно, че Методи Лалов не се е произнесъл по мярка за неотклонение на непълнолетен. Делото му е било разпределено на 21 юли, а молбата за промяна на мярката е от 23 август."Лалов е трябвало да се произнесе по мярката, защото в момента все още е действащ магистрат", обясни Вероника Имова, член на Съдийската колегия. По нейните думи това е "последен акт", който дължи на правосъдието.

Имова каза още, че досега в практиката на ВСС не е съществувал прецедент да бъде освободен магистрат, без да има произнасяне от Комисията по атестирането и конкурсите.

Оставката на Лалов е внесена в софийската колегия на 2 август и е трябвало да бъде изпратена на комисията веднага, но вместо това шефът на ВКС Лозан Панов, председателстващ заседанията на колегията, директно е внесъл разглеждане от кадровиците.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати