Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Втори фалстарт по делото срещу ЛиЛана, ще търси адвокат на мястото на Хаджигенов

Закон и ред

Втори фалстарт по делото срещу ЛиЛана, ще търси адвокат на мястото на Хаджигенов

Снимка:

Трети опит да започне процесът съдът ще направи на 21 септември

Делото за злоупотреба с евросредства срещу Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, не тръгна за втори път, тъй като певицата се яви без адвокат.

Неин защитник до момента беше Николай Хаджигенов, който стана депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Деянова поиска от съда време, за да организира защитата си. Съдът я предупреди, че за последен път отлага процеса и ще ѝ назначи служебен защитник. Тя брат ѝ Александър Деянов и още петима други са обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма „Иновации и конкурентноспособност“.

Пред Спецсъда обвиняемата настоя, че се налага да организира нов екип адвокати, защото преди няколко дни прокуратурата косвено я свързала с един от санкционираните от САЩ по закона „Магнитски“ – Васил Божков. На обвинението е известно, че кариерата в шоубизнеса, както и финансовите дела на изпълнителката са свързани с укриващия се в Дубай бизнесмен.

Съдът ще направи трети опит да започне делото на 21 септември, а за да не се бави то допълнително на подсъдимата беше назначен служебен защитник.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още