Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Янаки Стоилов: Главният прокурор вече се охранява от НСО

Закон и ред

Янаки Стоилов: Главният прокурор вече се охранява от НСО

Снимка:

Главният прокурор вече се охранява от НСО, както предвижда закона, посочи пред журналисти правосъдният министър Янаки Стоилов, след като инспектира работата на Бюрото за защита на застрашени лица. след законови промени то премина на разпореждане от главния прокурор към Министерство на правосъдието. Промяната, която министър Стоилов открои, ще бъде в рационализиране на правилата на звеното, като идеята е с по-малко оперативни действия да се гарантира сигурността на защитените свидетели и магистрати.

„Няма да има проблем със защитата на свидетелите“, подчерта правосъдният министър. Той отказа да разкрие колко са охраняваните лица извън свидетелите.

Запитан за евентуален политически натиск върху застрашените лица министърът се ангажира Бюрото да бъде по-самостоятелно в своята дейност при новата организация. Занапред искането за охрана на магистрати ще минава през директора на бюрото, а след това стига до министъра.

„Това не са дейности, които могат да се възлагат на някой от заместниците. Някои дейности, обаче, могат да бъдат оперативно облекчени“, уточни Стоилов.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема