Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ясен Тодоров пред ВСС: Не познавам Нотариуса. Търсих адреса на SS клуб в Гугъл

Закон и ред

Ясен Тодоров пред ВСС: Не познавам Нотариуса. Търсих адреса на SS клуб в Гугъл

Ясен Тодоров пред ВСС: Не познавам Нотариуса. Търсих адреса на SS клуб в Гугъл - Tribune.bg
Снимка:

„С клеветнически твърдения в някои медии тежко се засяга моето име, нанасят се вреди на моите близки, тежки щети търпи не само моето име, но и институцията“, заяви пред ВСС по време на нарочното си изслушване по казуса с Нотариуса Ясен Тодоров, следовател в Националната следствена служба.

Тодоров беше заместник-директор на Националната следствена служба до лятото на миналата година.

Пред кадровиците следователят се яви по лично желание, за да даде обяснение

„Не познавам лицето Божанов. Никога не съм комуникирал с него. Никога не съм имал неговия телефон, не знам къде живее и къде са офисите му. За съществуването на това лице разбрах от скандалния запис с участието на госпожа Ивайла Бакалова през 2021 г. Не знаех как изглежда визуално. До момента на убийството не знаех, че фамилитя аму е Божанов. Не може властите да боравят с такива пасквили и да очернят репутации“, каза още Тодоров.

Той посочи, че твърдението за негови визити в SS клуб на Нотариуса е клеветническо и невярно.

„Не знам за този клуб и местоположението му. Проверих в Гугъл мапс адреса, не знаех, че има улица „22 септември“. Най-близо съм минавал по бул „Еминеску“ до 31 училище“, зарече се Тодоров. Той сравни истината с мехурче и беше сигурен, че тя все някога ще излезе, но попита кой тогава ще понесе отговорност.

Тодоров каза още, че не познава адвокат Велимир Атанасов. Не бил запонат и с така наречения доклад и списък на депутата Атанас Атанасов.

„Разбрах, че моето име фигурира от новините на бТВ. Не знам кои са другите имена и не мога да ги коментирам. Имам своите предположения за авторството и целите на този списък. Ние сме юристи, ще запазя предположенията за себе си. Надявам се в най-кратки срокове истината около този т.нар. доклад да излезе наяве. Имам чувството, че сме 30-те години в Съветския съюз - само по доноси да се съсипват човешки съдби. Сега хората се убиват граждански чрез медиите“, посочи Тодоров.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати