Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. България е секс дестинация за педофили

Закон и ред

България е секс дестинация за педофили

България е секс дестинация за педофили - Tribune.bg
Снимка:

Осъден за сексуално блудство педофил си отворил детски парти център

България е секс дестинация за педофили от цял свят. Шокиращата новина съобщи за Tribune.bg Явор Колев, началник на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП. „Знаете, че има такива секс дестинации, за съжаление и България е една от тях, където идват такива западни туристи. Ние сме задържали много чужденци - норвежци в края миналата година, австрийци и един възрастен германец в Самоков, който блудстваше с деца от ромската махал и т.н.“, обясни Колев.

Профилът на педофила е един и същ. В 95% от случаите това са мъже, на възраст от 20 до 50 г. Обикновено са самотни хора, които живеят сами и са затворени.

Явор Колев намира за удачна идеята за създаването на регистър, в който да са поместени имената на осъжданите за педофилия лица. „Във Великобритания има такъв регистър, в САЩ има. Там можеш по различни критерии да подадеш данни в сайт, който е създаден от Министерството на правосъдието на САЩ и неправителствени организации. Подаваш име или населено място, там ти излиза дали този човек е бил осъждан, дали живее в твоя район“, обясни Колев.

В България е по-специфично. Ако тук осъждан реши да заеме позиция във фирма, му се иска свидетелство за съдимост и се вижда, че има престъпления в миналото му. Но, ако реши сам да развива бизнес, за него този проблем изчезва. Такъв е фрапиращ случай на осъден за сексуално блудство с деца педофил, който в имал детски парти център. Той е бил задържан.

Автор: Моника Гаджанова


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати