Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. За 7 дни: Униформените провериха 29 543 души, 303 сигнала за струване на хора

Закон и ред

За 7 дни: Униформените провериха 29 543 души, 303 сигнала за струване на хора

Снимка:

За периода от 3 до 10 април, ежедневно по около 160 служители на дирекция „Жандармерия“, обособени в около 60 екипа, действаха на територията на над 70 населени места в цялата страна, съобщиха от МВР.
Проверените лица са били 29 543, а автомобилите 8 848.

Проверени са били 338 лица под карантина на 221 адреса. Установени са били 3 нарушения, лицата са предупредени.

Проверените сигнали за струпване на граждани са 303. Взето е отношение, като лицата са предупредени по високоговорящо устройство.

Проверени са били хора за целта на влизане/излизане от областните центрове /на жп гари и гр. Банско/ -26 955. От тях 243 не са представили декларации или други документи за неотложност на пътуването, след което доброволно са напуснали районите на гарите.

Оказаните съдействия на РЗИ са 797 . Съпроводени транзитно преминаващи тежкотоварни МПС – 840.

Във връзка с изпълнение на разпоредените противоепидемични мерки, свързани с разпространението COVID-19, служителите на Дирекция „Жандармерия” осъществяват активен контрол на територията на страната. При обходи в обслужваните райони и в случаи на забелязани нарушения на тези мерки се използват високоговорящите устройства на патрулните автомобили. Екипите дават конкретни разпореждания, а при неизпълнение прилагат съответните полицейски правомощия. Нарядите проверяват лица и адреси на лица с наложени карантинни мерки, както и целта на влизане/излизане от областните центрове /на жп гари/.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още