Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. За кораб фантом: Фирма на подставено лице на Цветан Василев източила 9 700 000 евро от КТБ

Закон и ред

За кораб фантом: Фирма на подставено лице на Цветан Василев източила 9 700 000 евро от КТБ

Снимка:

По документи плавателният съд бил в Малта, всъщност не съществувал

През 2009 година КТБ е отпуснала 9 700 000 евро на фирмата "Емстейд" ЕОД за купуването на кораб. С парите обаче не бил набавен морският плавателен съд, а превъртени през офшорна фирма и върнати за погасяване на задължения на други дружества на Цветан Василев, пише „24 часа“, като се позовава на показанията на Бисер Лазов в Спецсъда.

Управител и собственик на "Емстейд" ЕОД била Мария Илиева, юрист във фирмата на Василев. Дружеството не се занимавало с никаква дейност, нямало и персонал и била поредната куха фирма, създадена с цел отпускане на кредити от банката.

Схемата за фиктивната покупка била измислена от Александър Пантелеев и Георги Вятков, шефове в КТБ. Те дори били много горди от това, което измислили, обясни Лазов.

В интернет видели документи за покупка на кораб и въз основа на тях били изработени същите. Милионите били превъртени през офшорна фирма, за да се избегнат данъци.

Преди година и половина с Бисер Лазов се свързал човек, който купил от синдиците на КТБ кредитните задължения на фирмата "Емстейд" ЕОД и бил много горд с това, че се сдобил с кораб. Неговото разочарование обаче било огромно, когато след като проверил в корабната администрация в Малта, където корабът трябвало да бъде записан, че всъщност такъв не съществува.  

 


Коментари (8)

Дидето Нови и нови разкрития за престъпленията на Василев и никакви резултати! Що за държава е тая нашата, питам аз?!
12.09.2019 12:14 / Отговор
Фреш Цветан Василев милионите ги няма за нищо. Крал е като за световно, сега със същите тези пари си плаща за свободата. Иначе отдавна да е зад решетките, където му е мястото!!!
12.09.2019 14:00 / Отговор
Милена Иванчева 10 милиона тук, 10 милиона там и ето че ставаш недосегаем в Сърбия...хайде обаче Прокуратурата да покаже, че това няма как да продължава с години и действа
12.09.2019 14:40 / Отговор
Христов Колко пари е прибрал Цветан Василев от КТБ?
12.09.2019 18:06 / Отговор
Петър Все пак да източиш 4 милиарда не е лесна работа, обаче Василев очевидно е бил много изобретателен в схемите.
12.09.2019 22:20 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема