Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. За пореден път: Обвинения и арест за уриниращия върху българското знаме

Закон и ред

За пореден път: Обвинения и арест за уриниращия върху българското знаме

Снимка:

Специализираната прокуратура привлече отново към наказателна отговорност Михаил Михайлов от Стара Загора за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост, съобщават от спецпрокуратурата.

Михайлов е обвинен за това, че на 7 септември в Стара Загора уринирал върху знамето на Република България, заснел деянието си на видео и същия ден го публикувал в интернет пространството. По тези обвинения с прокурорско постановление му е наложено задържане за срок до 72 часа.

Междувременно, на 1 ноември 2020 г. в социалните мрежи се е появил нов видеоклип, на който се вижда как Михаил Михайлов уринира върху българския трибагреник - този път на 60-ина метра от оградата на органите на специализираното правосъдие на ул. „Черковна“ 90 в столицата. Предстои материалите по този случай на поругаване на българския флаг да бъдат присъединени към вече образуваното досъдебно производство.

Днес обвиняемият е задържан от органите на МВР и предстои да му бъдат предявени новите обвинения.

За първи път Михаил Михайлов беше обвинен за същите престъпления през 2018 г., а впоследствие и осъден на 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. Тогава пред сградата на Съдебната палата в столицата той запалил знамето на Република България, уринирал върху него и заснел видео, което после разпространил.  


Коментари (2)

k И тоя е от тези, без които светът би бил по-добър!
10.11.2020 17:04 / Отговор
Гневна Да се лиши от българско гражданство и да си намери държава, чийто национален флаг му е на сърце.
12.11.2020 13:13 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още