Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. За убийството на жена си и дъщеря си: Викторио Александров получи 20 години затвор

Закон и ред

За убийството на жена си и дъщеря си: Викторио Александров получи 20 години затвор

Снимка:

Прокуратурата настояваше за доживотна присъда, убиецът призна всичко и каза, че съжалява

Софийски градски съд осъди Викторио Александров на 20 години затвор. Мъжът е подсъдим за убийството на приятелката си Дарина Министерска и дъщеря им Никол.

Случаят шокира обществеността през 2018 г. Дарина беше открита мъртва в дома им в столичния квартал „Надежда“. След дълго преследване с полицията, бащата стреля и по малката Никол, която беше едва на 1 годинка. Тя почина в болницата.

Прокуратурата настояваше за доживотен затвор без право на замяна за двойното убийство – максималната присъда за това престъпление. Съдът обаче прецени, че трябва да бъде постановена по-кратка присъда. Съдебният състав определи първоначален строг режим на изтърпяване на присъдата.

Държавното обвинение ще протестира наказанието, което днес бе присъдено от петчленен състав на съда с председател Иван Коев.

Присъдата шокира близките на Дарина и дъщеря ѝ. В края на делото Викторио Александров се призна за виновен по всички обвинения и обяви, че съжалява за случилото се.

„Не мога да приема 20 години за два човешки живота“, разплака се лелята на Дарина.

Викторио Александров трябва да плати и по 200 000 лева на Ваня Министерска и на Георги Министерски - родителите на Дарина.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още