Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Зачестяват фалшиви съобщения от името на „Български пощи“ ЕАД

Закон и ред

Зачестяват фалшиви съобщения от името на „Български пощи“ ЕАД

Снимка:

Най-често те са за анкети или игри, за които се искат лични данни или заплащане

Зачестяват фалшиви съобщения от името на „Български пощи“ ЕАД, съобщават от компанията.

През последната седмица са регистрирани изключително много фалшиви електронни съобщения от името или с логото на дружеството. Под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – най-често мобилен телефон, „авторите“ им целят да се доберат до лични данни на получателите. Изисква се потвърждение на участието във въпросната анкета или игра, като условие затова е адресата да предостави електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и да заплати такса.

В някои съобщения клиентът се уведомява за пратка. Отново се настоява за заплащане на определена сума и предоставяне на данни от банкова карта и др.

„Български пощи“ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка. Имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, не следва да се приемат за достоверни. През последните години Български пощи“ ЕАД не организират томболи и игри, но ако тази политика се промени, те ще бъдат отразени на официалната страница на дружеството.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още