Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Задържаха 2406 литра бира на ГКПП Дунав мост-Русе

Закон и ред

Задържаха 2406 литра бира на ГКПП Дунав мост-Русе

Задържаха 2406 литра бира на ГКПП Дунав мост-Русе - Tribune.bg
Снимка:

Митнически служители задържаха 2406 литра бира, транспортирана без необходимите акцизни документи, съобщиха от Агенция „Митници”.

На 09.04.2021 г., в района на ГКПП Дунав мост-Русе, митническите инспектори отклоняват за проверка напускащ страната товарен автомобил.

Превозното средство пътува от България за Великобритания и по документи превозва хранителни продукти, сред които замразено месо и риба.

Автомобилът е насочен за извършване на рентгенов контрол, при който е установено, че в изображението от сканирането част от стоката не отговаря на описаното в представените документи. Констатирано е, че хранителните продукти се превозват под два температурни режима, разделени от преградна стена в задната част на товарното помещение.

След свалянето на осем палета от задната част на ремаркето и след повдигане на преградната стена митническите служители откриват акцизни стоки – бира от три български марки с общо количество 2406 литра.

Към момента на проверката обаче водачът не е представил необходимите документи за превозваната акцизна стока. Бирата е иззета, а на водача ще бъде съставен акт за нарушаване на акцизното законодателство.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати