Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Хванаха наркотици за 3,5 млн. лв. в Пловдив

Закон и ред

Хванаха наркотици за 3,5 млн. лв. в Пловдив

Хванаха наркотици за 3,5 млн. лв. в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

Окръжна прокуратура – Пловдив извършва разследване по досъдебно производство за притежаване с цел разпространение на наркотични вещества. Разследването е започнало след изготвен и приложен доклад на ТД ДАНС – Пловдив, съобщиха от прокуратурата.

На 21 срещу 22 декември 2020 г., в град Пловдив, са били задържани двама мъже, подготвящи за укриване и транспортиране от Република България в Република Турция на наркотични вещества - 115 кг екстази и 4 кг марихуана. След проведени процесуално – следствени действия – претърсвания и изземвания, осъществени със съдействието на служители на ОД на МВР – Пловдив, под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, наркотичните вещества, чиято стойност е 3,5 млн. лв., са били иззети заедно с вакуумираща машина. Установено е било, че те трябвало да бъдат укрити в автомобилни гуми за тежкотоварен камион и да бъдат транспортирани до Република Турция. До момента за 24 часа по Закона за МВР са задържани четирима мъже.

Разследването по досъдебното производство е в активна фаза, като и в момента се извършват процесуално-следствени действия.

Подробности по случая бяха оповестени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР – Пловдив, в който участваха Румен Попов, окръжен прокурор на град Пловдив, и комисар Димитър Събчев, заместник директор на ОД на МВР – Пловдив.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети