Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Задържаха президенсткия съветник Илия Милушев

Закон и ред

Задържаха президенсткия съветник Илия Милушев

Снимка:

Разследването е за разгласяване на държавна тайна

Илия Милушев, съветник по сигурността на президента, е арестуван.

Екипи от военни следователи и прокурори, след разрешения на съдия от Софийски военен съд, извършват претърсвания и изземвания на три адреса, намиращи се в гр. София. Действията по разследването се извършват по досъдебно производство, което е образувано за престъпление по чл. 357 от НК – разгласяване на държавна тайна.

Със заповеди на органи на Министерство на вътрешните работи, за 24 часа са задържани М.К. – бивш служител на Държавна агенция „Разузнаване“ и И.М. – съветник на Президента на Република България.

Първоначално И.М. е разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция “Технически операции”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция “Разузнаване”. Според Агенцията документите съдържат информация представляваща държавна тайна. Обяснил е, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация.

Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинения и взети мерки за неотклонение на задържаните. По досъдебното производство има и още две лица /П.В. и А.З./, привлечени в качеството им на обвиняеми, спрямо които са взети мерки за неотклонение „домашен арест“.  


Коментари (4)

Киро Бизона Я, тц-тц-тц, ти да видиш, нова новина - „Задържаха президенсткия съветник Илия Милушев“! Е, ама то само леля Пена, чистачката остана неарестувана там, бре! Какво става, какво се случва, някой ще осветли ли по въпроса? Нали имаше един призив, ма не знам от кой беше: „Светлина, повече светлина!“?
09.07.2020 14:20 / Отговор
Анастас Осветяваме - ама яко осветяваме !!!

Копанара от село Славяново си намери майстора,
както и всички порусначенин Отрепки на Прехода.

МАЧКАЙ ГЕШЕВ - ама яко мачкай!!!
09.07.2020 14:25 / Отговор
Изток Кучето е заровено някъде около Кремъл.
09.07.2020 16:53 / Отговор
Агент на ГРУ Президентът Румен Радев е попаднал в СРС, докато уговаря версията на съветника си по сигурност и отбрана Илия Милушев за нерегламентирано използване на документи с най-висока степен на класифицираност извън президентството, заявиха източници от службите.
"Милушев е бил закачен на СРС в рамките на оперативна разработка за шпионаж. ДАТО са го подслушвали и проследявали, сниман е с установени офицери от ГРУ"
СРС-то е регламентирано и обслужвано от ДАТО, а заявител е руското направление в ДАНС. Затова директорът на ДАТО Цветан Китов е бил в президентството, продължават източниците.
10.07.2020 00:57 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още