Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Задържаха Сергей Харварда в Пловдив за измами, представял се за депутат

Закон и ред

Задържаха Сергей Харварда в Пловдив за измами, представял се за депутат

Задържаха Сергей Харварда в Пловдив за измами, представял се за депутат - Tribune.bg
Снимка:

Обещавал узаконяване на незаконни къщи и вземал пари

Сергей Димитров, представящ се за депутат от "Продължаваме промяната", е арестуван след серия измами в Пловдив, потвърдиха пред "24 часа" от прокуратурата. Досега четирима се хванали на въдицата му и платили, за да им свърши услуги с узаконяване на незаконни постройки.
"Предлагал различни помощи, като демонстрирал познанства с политици и с хора от местната власт", допълни говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

Сергей, който е израснал в домове за сираци, казвал на жители от "Столипиново", че ще ги устрои с парцели. Срещу това получавал различни суми.
Пред хората твърдял, че парите били нужни, за да плати съответните такси. След като завлечените не получили нищо от обещаното, сигнализирали органите на реда. С прокурорско постановление Димитров е задържан за 72 часа. Органите на реда търсят и негови съучастници.
Димитров се представял като възпитаник Харвард и Пловдивския университет и като  депутат от "Продължаваме промяната". За да убеди тези, на които ще "помага", показвал снимки от парламента със себе си, които са несръчно обработени.
Носил със себе си и фотоси, където е до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и с кмета Здравко Димитров. Казвал, че е бил застъпник и на БСП.
Политическата му биография според Трафикнюз се покрива единствено с това, че е бил кандидат за народен представител от "Българско лято". Бил шести в благоевградската листа от партията на Васил Божков.
Освен, че е разследван за търговия с гласове, Сергей Димитров е участвал и в схема за фалшифициране на документи и злоупотреба със средства, набирани за деца без родители.
"Събират се още доказателства за деяния, които е вършил", уточниха от прокуратурата. И призоваха, ако има още измамени, да сигнализират.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Реалистична ли е инфлацията от 17% за година?
Покажи резултати Скрий резултати