Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Задържаха стрелеца от хасковското село Сърница (ОБНОВЕНА)

Закон и ред

Задържаха стрелеца от хасковското село Сърница (ОБНОВЕНА)

Снимка:

Той е нападнал и местен жител в Кърджали

Арестуваха стрелеца от хасковското село Сърница, съобщиха от ОД на МВР - Хасково. Той е бил открит на 40 км от селото. Преди да бъде арестуван е нападнал и местен жител в Кърджали. При сборичкването си с него арестуваният е пострадал и в момента е в болница за преглед на повърхностна рана на ръката. Той е оказал съпротива при задържането си, но според МВР раната му не е нанесена от служителите на реда а по-рано.

Полицията започна издирвателна акция след скандал снощи. Сигнал е подаден към  18:40 ч., че в селото е възникнала разпра между 43-годишен мъж и 55-годишен негов съсед. Поводът за това са станали животни, които преминават през съседския двор.

По-възрастният първо извадил нож и ранил жена, която е роднина на по-младия мъж. При пристигане на органите на реда нападателят произвел изстрели с огнестрелно оръжие, след като побягнал към гората.  Той е стрелял в тъмното и не е ясно накъде са били насочени.

По данни на МВР и двете оръжия на нападателя са незаконно притежавани. На едната пушка вече е назначена и балистична експертиза. Тя е самоделна.

Стрелецът е с криминални регистрации от миналото за кражби и незаконно притежание на взривни вещества.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за незаконно притежание на оръжие и заплаха за убийство.  


Топ новини

виж още

Актуална тема