Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Задържаха заподозрян за палене на землищата на селата Чирен и Мраморен

Закон и ред

Задържаха заподозрян за палене на землищата на селата Чирен и Мраморен

Задържаха заподозрян за палене на землищата на селата Чирен и Мраморен - Tribune.bg
Снимка:

Мъж е задържан като заподозрян за запалването на пожара в събота, който обхвана големи територии в землищата на селата Чирен и Мраморен и доведе до сериозни материални щети, съобщиха от Областна дирекция на МВР във Враца, цитирана в БТА.

Пожарът възникна около 14 часа на 20 август в землищата на двете врачански села. Застрашени бяха халета от бившия птицекомбинат край Мраморен, в които се отглеждат патици, както и свинеферма край Чирен. Вследствие на пожара са изгорели 300 кошерa, 200 отводки, три тона мед, шест платформи за превоз на кошери и товарен автомобил. Пчелинът е собственост на врачани. Огънят е изпепелил около 200 декара сухи треви и храсти между двете села, допълват от полицията. Пожарът бе загасен от екипи на врачанската противопожарна служба с подкрепата на доброволци.

При разследване на причините за пожара е установено, че съпричастни за неговото запалване, са двама жители на село Чирен, се посочва в съобщението.

Двамата са служители на местна фирма и в почивния ден са извършвали ремонтни дейности със заварачен апарат и ъглошлайф, при които са предизвикали запалването, което е прераснало в пожар. Задържан за 24 часа е М. Х. на 61 години, който е криминално проявен, уточняват от полицията. Другият – 48-годишният Г.Д.,  е разпитан и освободен. Работата по случая продължава.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
facebook page
Хороскоп
Анкети