Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Задържан е 46-годишен мъж, който блъсна и уби човек на пътя Пловдив - Пещера

Закон и ред

Задържан е 46-годишен мъж, който блъсна и уби човек на пътя Пловдив - Пещера

Снимка:

Предвиденото наказание е лишаване от свобода от 3 до 15 години и лишаване от свидетелство за управление на МПС

Задържан е 46-годишен мъж от село Бяга, блъснал и убил с колата си на място 60-годишен жител на град Стамболийски. Това съобщиха на съвместен брифинг Галина Минчева, заместник - окръжен прокурор на Пловдив и директорът на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев, съобщи „24 часа“.

Катастрофата е станала по пътя Пловдив - Пещера, близо до село Йоаким Груево в четвъртък вечерта, когато мъжът се е прибирал от работа в Пловдив. След като ударил човекам мъжът е избягал и опитал да скрие следите си по автомобила си. 

Сигналът за случилото се подава мъж от Йоаким Груево, който е намерил трупа. Полицаите откриват и части от автомобила на мястото на произшествието.

Шофьорът е задържан за 72 часа, той е направил самопризнания, уточни Галина Минчева. Пред органите на реда той е казал, че е извършил пътно-транспортно произшествие, но не е разбрал, че блъснал човек и въпреки това е предприел действия да подмени части по автомобила. Задържана е и съпругата на извършителя, която е закупила нови части за ремонт на автомобила. Очаква се тя да бъде освободена до часове.

По данни на полицията, извършителят два пъти е бил санкциониран за превишена скорост и шофиране без предпазен колан. Тестът за алкохол е бил отрицателен и не е бил употребил наркотични вещества.

Предвиденото наказание по закон е лишаване от свобода от 3 до 15 години и лишаване от свидетелство за управление на МПС.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още