Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Задържан е началникът на ГКПП „Калотина“, всички митничари и граничари

Закон и ред

Задържан е началникът на ГКПП „Калотина“, всички митничари и граничари

Задържан е началникът на ГКПП Калотина, всички митничари и граничари - Tribune.bg
Снимка:

Цяла смяна митничари, работещи на граничния пункт „Калотина“, както и гранични полицаи, са били задържани днес. Арестуваните са над 30 човека. Задържан е и началникът на митническия пункт. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев, който е на мястото.

„Има събрани доказателства за организирана престъпна група, занимаваща се с корупционна дейност. Става въпрос за доста мащабна организация“, обясни главният прокурор.

„Прокуратурата, съвместно с изпълнителната власт и партньорските служби, работим на високи обороти във всички направления и това се вижда, независимо дали става дума за най-богатите български олигарски, политици и министри, битова престъпност или корупция“, допълни главният прокурор.

На място е и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Благодаря на всички колеги, защото това е много мащабна операция - антикорупционната комисия, СДВР, ГДНП и вътрешна сигурност. Запазихме тайната и операцията е факт. Над 30 човека има задържани – цялата смяна митничари, както и гранични полицаи. Има и хора, които в момента не са на смяна. Наблюдаващите прокурори ще решат на кой и какви обвинения ще бъдат повдигнати", каза Ивайло Иванов.

На ГКПП „Калотина“ временно е преустановено преминаването в двете посоки. Автомобилите, пътуващи към пункта, ще бъдат локализирани в районите на Сливница и Драгоман.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема