Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Задържан е шофьор, предложил подкуп на пътен полицай

Закон и ред

Задържан е шофьор, предложил подкуп на пътен полицай

Снимка:

Шофьорът е бил без документи и с 2,42 промила в кръвта

На 21 декември, около 23.00 часа, на кръстовището  бул. „Александър Малинов“ и ул. „Самара“  в жк Младост – 4, екип на отдел „Специализирани полицейски сили“ – СДВР забелязал автомобил, който се движел неадекватно по булеварда в посока Околовръстен път, съобщиха от СДВР.

Служителите предприели действия по спиране на превозното средство.

При полицейската проверка шофьорът не представил документи, които да удостоверят неговата правоспособност като водач - лична карта и свидетелство за правоуправление, подал единствено талона за автомобила.

Мъжът, който  бил във видимо нетрезво състояние, опитал  да избегне последващите санкции и предложил на полицаите сума пари, за да забравят за случая. Служителите не се поддали на провокацията, реагирали адекватно и сигнализирали за екип на отдел „Пътна полиция“. При тест за алкохол на водача, дрегерът отчел положителен резултат – 2,42 промила в кръвта.

Мъжът – на 55 години, е задържан в Седмо РУ. Извършени са необходимите действия по разследването, в днешния ден материалите са докладвани в СГП, под чийто надзор се провежда и разследването. Привлечен е в качеството на обвиняем по две престъпления и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа.                                                                                                                                                                                                                                              


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още