Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиненият за убийството на 21-годишното момиче в София остава под стража

Закон и ред

Обвиненият за убийството на 21-годишното момиче в София остава под стража

Обвиненият за убийството на 21-годишното момиче в София остава под стража - Tribune.bg
Снимка:

В съдебно заседание на 28.11.2021 г. Софийски градски съд (СГС) уважи искането на Софийска градска прокуратура (СГП) и взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 28-годишния Л.П., обвинен в умишлено убийство на М.Д, на 21 години.

Л. П. е привлечен като обвиняем за това, че на 25.11.2021 г. в гр. София, ж. к. „Христо Смирненски“, за времето от 12:00 до 14:00 ч. умишлено е умъртвил М.Д., като ѝ нанесъл множество удари с ръце, крака и други твърди предмети в областта на главата и тялото – престъпление по чл. 115 от НК.

Разследването по случая се води в СДВР. От изготвеното предварително становище към съдебно медицинска експертиза става ясно, че причината за смъртта е закрита черепно-мозъчна травма. Л.П. е неосъждан, завършил е VII-ми клас, неженен, безработен.

Съдът прие доводите на прокурора, че обвиняемият може да е извършил на престъплението, както и реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако му бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети