Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Задържаните столични полицаи отмъкнали печеливш тото фиш от баба (ВИДЕО)

Закон и ред

Задържаните столични полицаи отмъкнали печеливш тото фиш от баба (ВИДЕО)

Задържаните столични полицаи отмъкнали печеливш тото фиш от баба (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Зам.-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка

Задържаните двама полицаи са опитали да присвоят печалбата от печеливш тото фиш от възрастна жена. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Бабата пътувала в трамвай. Когато слязла установила, че ѝ липсва печеливш тото фиш. Била спечелила близо 12 000 лева. Отишла да прибере печалбата, но ѝ обяснили, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и сумата ще бъде изплатена от централата на БСТ.

Жената отишла и подала сигнал за липсващия фиш в 3 РУ. „Сигналът за кражбата бил докладван лично на шефа на 3 РУ, който я изпратил на свой колега – началник сектор в СДВР. Преписката по кражбата бил изпратена не по установения ред, директно с писмо от началника на 3 РУ“, разказа Милева.

Жената се е явила в българския спортен тотализатор е заявила, че печелившият фиш й е бил отнет. Дори това не е попречило на полицая да се яви с него и да поиска печалбата от свое име.

От събраните свидетелски показания категорично е установено, че зам.-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка с цел да получи печалбата.

"Системата има воля да се чисти от корумпираните си служители. Ние сме структура, която не се срамува да покаже недостатъците си", добави Милева.

Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят, но не са достигнали до тях. Единият е опитал да изтегли парите, а другият е помагач. Двамата са задържани за 72 часа. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети