Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Задържаните за жестокото убийство в Русе се изправят пред съда

Закон и ред

Задържаните за жестокото убийство в Русе се изправят пред съда

Задържаните за жестокото убийство в Русе се изправят пред съда - Tribune.bg
Снимка:

Приятели и колеги на Еранухи Пехливанян организираха бдение

Задържаните за жестокото убийството на собственичката на аптеки в Русе Еранухи Пехливанян се изправят пред съда. Двамата мъже, извършили престъплението имат криминални регистрации за измами и бракониерство.

Вчера прокуратурата направи шокиращи разкрития за убийството на собственичката на аптеки и съпруга на общински съветник от ГЕРБ в града. Според събраните до момента доказателства те са следили жертвата повече от месец. Единият я е причакал с полицейска униформа, представил се е като служител на полицията, поискал е личната карта на жената, за да извърши мнима проверка. Извършителите взимат 20 хил. лв., които е имала в нея, а от дома ѝ задигат още 45 хиляди.

56-годишната Еранухи Пехливанян била откарана в покрайнините на Русе и там я убили чрез удушаване. На следващия ден разчленили трупа и изхвърлили частите от него в река Русенски Лом, твърдят от държавното обвинение. Убили я, за да не ги разпознае. 

Единият от тях е бивш служител на „Гранична полиция“, отстранен и осъден за контрабанда на цигари. Лежал е и в затвора. Имал дългове за 16 хил. лв., а в деня след убийството погасява кредитите си.

Снощи приятели и колеги на жестоко убитата жена организираха бдение, съобщава бТВ. Те казват, че са потресени от случилото се.

Бившият премиер Бойко Борисов изказа съболезнования на близките на Еранухи Пехливанян с публикация във Facebook.

„Съболезнования на Бедрос Пехливанян и сина му. Не сте сами! Бедо е един от хората, с които поставихме началото на ГЕРБ в Русе през 2008 г. Благодаря на полицаите и прокурорите, които стигнаха до извършителите на това тежко престъпление“, написа той.

Това е второ особено жестоко убийство в Русе за изминалите няколко години. През 2018 водещата Виктория Маринова беше намерена мъртва. Убиецът ѝ Северин Красимиров беше осъден на 30 г. лишаване от свобода.  

 


Топ новини

виж още