Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Задържаният за стрелбата на Нова година в Ловеч е познавал простреляната

Закон и ред

Задържаният за стрелбата на Нова година в Ловеч е познавал простреляната

Снимка:

Стрелецът бил пиян и не знаел по какво гърми

Районна прокуратура-Ловеч привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа Х. Й., на 46 години по досъдебно производство за простреляна жена в Ловеч в първите часове на 01.01.2021 г.

Обвиняемият е направил самопризнания и е заявил, че познава пострадалата. Стрелял два пъти, като първият куршум попаднал в стената на съседен блок, а вторият уцелил жената.

 Повдигнати са му две обвинения – за причиняване на телесна повреда и за хулиганство.

Самоличността на Х. Й. е установена в резултат на издирвателни мероприятия, проведени от полицията в Ловеч. Той е бил задържан вчера, а днес с постановление на наблюдаващия делото прокурор, мярката му за неотклонение „задържане под стража" е удължена до 72 ч.

Стрелецът от Ловеч е бил пиян и няма представа по какво се е целил, уточни окръжният прокурор Валентин Вълков. Той подчерта, че задържането е станало благодарение на високия професионализъм, който са проявили служителите на местното полицейско управление и Областната дирекция на МВР, както и на столичната главна дирекция.

Мъжът е направил частични самопризнания, но заради замъгленото му съзнание по време на престъплението ще се работи допълнително с него.

„Вероятно в процеса на работа ще му бъде повдигнато и трето обвинение“, изтъкна окръжният прокурор на Ловеч.

Почерпеният стрелец е осъждан, но вече реабилитиран. В новогодишната нощ той гърмял с незаконно притежавана малокалибрена пушка, която била преправена.

Разследването по случая продължава, предстои изготвяне на назначени по досъдебното производство експертизи.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още