Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Загиналият в метрото е бил охранител, стреляно е с негов законен пистолет

Закон и ред

Загиналият в метрото е бил охранител, стреляно е с негов законен пистолет

Снимка:

Жената е простреляна в главата, в гърдите и в корема, в тежко състояние е

Без криминални досиета са мъжът и жената, които бяха намерени простреляни в столичното метро. В двамата са намерени лични документи, но тепърва предстои разпознаване от страна на близките им.

Предстоят експертизи. Трябва да се установи и дали лицата са имали връзка помежду си - брачни отношения или сключен брак с други лица“, съобщиха на брифинг от СДВР.

Друго, което проверяват разследващите е, защо мъжът и жената са били на летището и дали някой от тях не е имал самолетен билет.

Мъжът, който издъхна, е имал трудов договор с охранителна фирма. Притежавал е законно лично оръжие. Без да е потвърдено официално се счита за вероятно, че той е стрелял по жената, след което се е самоубил.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев съобщи, че към момента не може да се каже нищо за издигане на версии за мотива.

С три огнестрелни рани и с опасност за живота е ранената, съобщи говорителят на УМБАЛ „Св. Анна“ Антон Луков, цитиран от Агенция „Фокус“. Тя е в изключително тежко състояние. Приета е с 3 огнестрелни рани – в главата, малко над веждата, в коремната и в гръдната област. Има сериозна опасност за живота ѝ.

Към момента на трагедията в метрото не е имало други пътници. Мъжът и жената са открити от качващи се на станцията на летището, а сигналът е подаден от водачът на мотрисата.

Тепърва ще се гледат камерите – дали двамата са се качили заедно във влака, откъде са се качили“, съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова.  


Етикети стрелба, метро

Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още