Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Заловиха 26 нелегални мигранти в София

Закон и ред

Заловиха 26 нелегални мигранти в София

Заловиха 26 нелегални мигранти в София - Tribune.bg
Снимка:

26 нелегални мигранти са заловени при полицейска акция рано тази сутрин на улица „Царибродска“ 65 в София, съобщава БНР.

Хората са от Сирия, Ирак и Мароко. Мигрантите ще бъдат отведени в Трето РПУ в столицата. След като бъдат снети техните обяснения, те ще бъдат откарани в някой от мигрантските в центрове - на Агенцията по бежанците или на МВР в София. По случая е образувано досъдебно производство.

Предстои да бъде изяснено дали адресът е бил „депо“ за нелегални имигранти, откъдето те са извозвани към българо-сръбската граница. В последните няколко месеца сред задържаните има все повече мароканци. Експерти коментират, че причината за това е, че западноевропейските държави да са засилили мерките за сигурност в Средиземно море, а мароканците пътуват до Турция без ограничения и оттам атакуват с българо-турската граница.

Трафикантите през последните месеци са сменили тактиката си и карат мигрантите до София или директно до Сръбската граница, а не както преди - да ги изоставят на АМ "Тракия", коментират още експерти.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати