Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Заловиха бежанци в хладилно ремарке на камион край Видин

Закон и ред

Заловиха бежанци в хладилно ремарке на камион край Видин

Заловиха бежанци в хладилно ремарке на камион край Видин - Tribune.bg
Снимка:

Афганистанци са заловени в хладилното ремарке на товарен автомобил на паркинг в близост до Видин, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Видин.

На 2 юни в 23.45 часа на тел. 112 постъпил сигнал от служител на паркинга на крайпътен комплекс в близост до областния град за това, че полски шофьор чул тропане в хладилното ремарке на управлявания от него товарен автомобил. На място веднага пристигнали екипи на полицията.

Униформените констатирали, че пломбата на превозното средство е счупена. В хладилното ремарке установили сандъци с дини, а между тях деветима чужденци – седем мъже, жена и момче, по техни данни от Афганистан. Няколко души споделили, че не се чувстват добре от престоя в хладилното ремарке. На трима била оказана медицинска помощ в МБАЛ „Св.Петка“, няма опасност за живота им.

Групата е съпроводена до районното управление. Мъжете и жената са задържани за срок до 24 часа за установяване на самоличността им, а на 16-годишното момче е предоставена полицейска закрила за срок до 48 часа. Оперативна група е извършила оглед на товарната композиция. Случаят е докладван в прокуратурата.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема