Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Заловиха Евелин Банев-Брендо в Украйна

Закон и ред

Заловиха Евелин Банев-Брендо в Украйна

Заловиха Евелин Банев-Брендо в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Участвал е в международна престъпна група за производство и разпространение на наркотици

Арестуваха Евелин Банев-Брендо при спецакция в Украйна. Българинът е задържан при разбиването на международна група за производство и разпространение на наркотици.

По данни на полицията са извършени няколко обиска на различни места. Открити са доказателства за дейността на бандата, които са предадени на съда. Престъпната група е има голяма „оранжерия“, в която са отглеждали марихуана.

Акцията е проведена на 6 септември. При претърсване на наета от Банев къща полицията открила нарколаборатория и посеви от канабис. Конфискувани са растения марихуана, оборудване за отглеждането им, 39 пакета с готова за пласиране трева и фалшиви документи. Заедно с Брендо са задържани и румънец и молдовец.

Документите по делото са предадени на съда, а чуждите граждани ще бъдат екстрадирани.

 

 

Евелин Банев-Брендо стана известен като „кокаинов крал“, след мащабна акция на полицията в Италия през 2012 година. Тогава той беше задържан заедно с още 15 българи. Три години по-късно Брендо получи осъдителна присъда – 20 години. По същото време в Румъния също се водеше дело срещу него. Северната ни съседка го осъди на на 10 години за трафик на 50 кг. кокаин.

Дела за дейностите на Евелин Банев се водеха и у нас. Той беше признат за виновен за това, че заедно с брат си е участвал в група за пране на пари от 2002 до 2005 г. Дейността си развивали в няколко държави - България, САЩ , Австрия, Швейцария, Великобритания. Присъдата е в сила от 26 април 2018 г. и СГП незабавно разпореди задържането му.

Спрямо Брендо беше наложена и забрана за напускане пределите на страната. След като беше установено, че той не пребивава на известните адреси, Банев беше обявен за общодържавно и международно издирване с червена бюлетина на Интерпол.

ИнтерполИнтерпол

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати