Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Заловиха още един от педофилската мрежа, разбита преди дни

Закон и ред

Заловиха още един от педофилската мрежа, разбита преди дни

Заловиха още един от педофилската мрежа, разбита преди дни - Tribune.bg
Снимка:

Антимафиоти задържаха участник в международна престъпна група, създаваща и разпространяваща материали със сексуална експлоатация на деца, съобщават от пресцентъра на МВР.

Акцията  е проведена на 17 март от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП, под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

В хода на действията е задържан 43-годишен мъж от София – член на международна организирана престъпна група, създаваща и разпространяваща в глобалната мрежа материали със сексуална експлоатация на деца на възраст от 2 месеца до 13 години. От дома му са иззети веществени доказателства за осъществяваната от него престъпна дейност.

Участниците в групата използвали специална криптирана P2P комуникационна платформа, с помощта на която обменяли помежду си файловете с детска порнография. Целта била максимално да затруднят правоприлагащите органи, възпрепятствайки проследяването и установяването им.

Столичанинът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под ръководството на СРП.

Припомняме, че във вторник стана ясно, че е разбита групата. Мрежата е ударена благодарение на действията на така наречените „ловци на педофили“. 21 души са с повдигнати обвинения. Тогава от държавното обвинение заявиха, че се издирват още четирима души, а за един от тях има данни, че е напуснал страната ни и се намира в чужбина.

Най-възрастният от задържаните е на 76-години, а най-младият на 22 години. Петима от тях са осъждани. 17 от задържаните са от София, а други 5 - от други области.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати