Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Заловиха течен метамфетамин за близо 11 млн. лева на летище София (ВИДЕО)

Закон и ред

Заловиха течен метамфетамин за близо 11 млн. лева на летище София (ВИДЕО)

Заловиха течен метамфетамин за близо 11 млн. лева на летище София (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Задържан е получателят на пратката

Течен метаамфетамин е бил задържан от служители на отдел „Борба с наркотрафика” в карго пратка на летище София.

Наркотикът е на стойност около 11 млн. лв. Пратката е пристигала от Мексико и е била разположена в шишета с течна ванилия, като метамфетаминът е готов за консумация.

На черния пазар неговата цена може да достигне и 40 млн. лв.

Количеството течния метамфетамин е било 450 литра.

Задържан е получателят на пратката - М. Д, след като са били извършени издирвателни дейности в Централна България. Иззети са лаптопи и телефони. Издирват се евентуални съучастници.

С прокурорско постановление, М.Д. е задържан за срок до 72 часа. По искане на СГП състав на Софийския градски съд е взел постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Наказанието, което предвижда законът за престъплението, за което М.Д. е привлечен към наказателна отговорност, е от 10 до 15 години лишаване от свобода и глоба от 100 000 до 200 000 лв.

Властите определиха акцията като „интересна“ и подчертаха, че по-голямо количество от този вид дрога до момента е залавяно само веднъж - в Австралия преди половин година.

Мексиканските наркокартели в последната година и половина се опитват да наложат експанзия в останалите континенти не само в САЩ и Мексико, използвайки течни амфетамини, обявиха от Агенция „Митници“.

Метамфетаминът е наркотик от групата на стимулантите. Основните производители са Мексико и Иран, а в Европа - Белгия, Холандия, Чехия и Полша.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати