Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Започна процесът срещу Ангел Семерджиев - бивш председател на КЕВР

Закон и ред

Започна процесът срещу Ангел Семерджиев - бивш председател на КЕВР

Снимка:

Започна процесът срещу бившия председател на Комисията по енергийно и водно регулиране, някога ДКЕВР, Ангел Семерджиев. Днес бе разпоредителното заседание по него в спецсъда и то бе насрочено за разглеждане по същество за 28 октомври, предаде БГНЕС. Семерджиев е предаден на съд за престъпление по служба.

„През 2011 година той не е изпълнил служебните си задължения и не е взел решение да се разгледа жалба от „Овергаз Инк“ в Комисията и с това са настъпили вреди“, каза Албена Рачева от Софийска градска прокуратура, която е командирована за съдебните заседания по това дело. Тя посочи, че обвинителният акт е внесен в спецсъда на 6 август тази година.

През юни 2017 г. от прокуратурата съобщиха, че СЗ “Антикорупция“ привлича като обвиняеми бившите председатели на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /понастоящем КЕВР/ Ангел Семерджиев и Светла Тодорова за престъпления по служба.

„Аз считам, че не съм нарушил никакви закони по време на моята дейност, не само считам, ами съм много убеден и затова бях страшно изненадан, когато получих това обвинение“, заяви самият Семерджиев. „Не мисля, че има данни за извършено престъпление“, категоричен бе адвокатът му Владимир Иванов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още